Hírzóna

A kormány megvédte a munkahelyeket, a cél az aktivitás növelése

A kormány megvédte a munkahelyeket, a cél az aktivitás növelése

2024. február 23., péntek
A kormány megvédte a munkahelyeket, a cél az aktivitás növelése

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján idén januárban a foglalkoztatottak száma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, Magyarországon 4,7 millióan dolgoztak az év első hónapjában - emelte ki a legfrissebb statisztikai jelentésből a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

 

 

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az eredményeket értékelve közleményében kiemelte: a nemzeti kormány sikerrel védte meg a magyar munkahelyeket és a családokat, miközben a Gyurcsány-korszakhoz képest 1 millióval dolgoznak többen.

2024-ben a kormány legfőbb célja, hogy helyreállítsa a gazdasági növekedést és dinamikus 4 százalék körüli GDP bővülést érjen el, amelynek érdekében a fogyasztás helyreállítása és a beruházások 25 százalékos szint felett tartása mellett a hazai, 300 ezer főre tehető munkaerő-tartalék mozgósításával tovább kell növelni a munkaerőpiaci aktivitást.

Az államtitkár kiemelte: a kormány célja, hogy a 15-64 éves korosztály aktivitási rátája a jelenlegi 78 százalékról 85 százalékra emelkedjen. Ennek elérését támogatja, hogy a kormány a GINOP Plusz programon keresztül 460 milliárd forintot biztosít az aktivitás, ezen keresztül a foglalkoztatás növelése érdekében. A Nemzetgazdasági Minisztérium célja, hogy ezek a források minél előbb a gazdaságba kerüljenek, ezért márciusban indul a 70 milliárd forintos keretösszegű munkahelyi képzéseket támogató program, áprilistól pedig a 200 milliárd forintos keretösszegű, 30 év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz program - erősítette meg Czomba Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.