Hírzóna

Tisztújítást tartottak Röszkén

Tisztújítást tartottak Röszkén

Márton Andrea
2024. január 14., vasárnap
Tisztújítást tartottak Röszkén

Az év szinte minden napján, összesen több mint tizenkétezer órában adtak szolgálatot tavaly a röszkei polgárőrök. A település biztonságának őrzése mellett munkájuk nagy részét a határrendészeti szervek segítése, és az illegális migráció elleni harc teszi ki – hangzott el az egyesület 2024 január 12-i közgyűlésén, amelyen ismét elnöknek választották Turó Istvánt.

 

 

 

Tóth Edina levezető elnök köszöntötte a megjelenteket, majd tisztségviselői választást tartottak Dobos Sándor jelölőbizottság elnökének előterjesztése alapján. A pénteki közgyűlésükön ismét Turó Istvánt választották meg elnöknek, az elnökhelyettes Áfra Károly, a titkár pedig ifj. Fodor László lett.

Ezt követően a közgyűlés egyhangúan módosította az egyesület alapszabályát.

Az elmúlt időszakban a röszkei polgárőrökre is plusz terhet rótt a migráció elleni küzdelem. Az elmúlt évben több mint 3000 illegális bevándorló közös feltartóztatásában, és önállóan a visszatartásában is segítették a határrendészetnek, és a helyi rendőröknek a munkáját. Az év szinte minden napján, összesen több mint tizenkétezer órában adtak szolgálatot tavaly a röszkei polgárőrök.

A migrációban maximálisan megpróbálunk helytállni, ami bizonyítja, hogy az elmúlt évben a migrációs helyzetben több mint 3000 migránsnak a közös feltartóztatásában, és önállóan a visszatartásában is segítettünk a határrendészetnek, és a helyi rendőr kollégáknak

 – hangzott el a beszámolóban.

A szolgálati óraszámuk a múlt évben meghaladta a 12.000 órát. Napi szinten szolgálatban voltunk, nappali és éjszakai szolgálatot is ellátták folyamatosan, ami szolgálatonként 2-3 fő, alkalmanként 8-10 fő, ez szolgálatonként 8-12 órát jelentett személyenként.

 Ezt nagyra kell értékelni, hogy a polgárőrség egyedüli civil szervezetkén részt vesz a migráció elleni küzdelemben. Nem csak a település biztonságát szolgálják, hanem az országét is, és a legnagyobb érték, hogy ezt önként, szabadidejük terhére teszik

- tette hozzá az elnök.

Az egyesület eredménye is reális és a számok tükrözik ezt a fantasztikus eredményt. A múlt évben 15000 migráns elfogása volt a polgárőrségnek a déli határszakaszon. Ebbe az eredménybe beletartoznak még Mórahalom, Ásotthalom és más polgárőr egyesületek is. Magyarországnak egy olyan civil szervezete van, amely egyedüliként segíti a rendészeti szervek munkáját az illegális migráció elleni harcban.

Dr. Révész Szabolcs a Szegedi Határrendészet parancsnoka köszönetet mondott az elmúlt évben végzett közös munkáért amelyet a polgárőrök végeztek. 

Az OPSZ elnöke a polgárőr mozgalomban végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként elnöki dicséretben és jutalomban részesítette ifj. Fodor Lászlót és Dobos Sándort.

A Röszkei Polgárőr Egyesület elnökség jutalmazottjai:

Antóci Lenke, Antóci Bence, Barna Bence, Dobos Sándor, Fekete Tibor, Osznovics Mátyás, ifj. Fodor László, Tombácz Zoltán, Tari Krisztián, Vajas Tamás, Varga Dávid és Turó István.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.