Hírzóna

Szépen felpakolt gyógyszerekből, de Röszkénél elkapták

Szépen felpakolt gyógyszerekből, de Röszkénél elkapták

2024. január 23., kedd
Szépen felpakolt gyógyszerekből, de Röszkénél elkapták

Tiltott teljesítményfokozó szereket, anabolikus szteroidokat próbált autóban Magyarországra csempészni egy német férfi Röszkénél, gyógyszerhamisítás miatt emeltek vádat ellene - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

 

 

Szanka Ferenc közölte, a férfi december 29-én reggel jelentkezett belépésre Röszkénél. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök az autó csomagtartójában 16 doboz, 78 ampulla tesztoszterontartalmú gyógyszerkészítményt találtak.

A gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, hatóanyaguk a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján szereplő teljesítményfokozónak minősül, alkalmazásuk súlyos egészségügyi kockázatot jelent.

A vádlottól lefoglalt gyógyszerkészítmények hatóanyag-tartalma - amennyiben diagnosztizált betegség esetén orvosi rendelvényre alkalmaznák - csaknem négy évre elegendő, vagyis nem tekinthető személyes felhasználásra szánt mennyiségnek - írták.

A készítmények Magyarországra történő behozatala vagy átszállítása hatósági engedélyhez kötött, ezekkel a vádlott nem rendelkezett. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság dönt majd - tudatta a csoportvezető ügyész.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.