Hírzóna

Erős széllel érkezik a melegebb idő

Erős széllel érkezik a melegebb idő

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 25., csütörtök
Erős széllel érkezik a melegebb idő

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére.

 


 

Csütörtök napközben tovább erősödik a légmozgás a délnyugati és északkeleti országrészek kivételével nagy területen kell számítani sík vidéken is viharos széllökésekre. A maximális széllökések erőssége síkvidéken általában 70-90 km/h között alakul, de kiemelten a Balaton keleti, északkeleti részén, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében akár 90-100 km/h-s széllökések is előfordulhatnak. A hegyekben ettől még erősebb lökések sem kizártak. Estére fokozatosan veszít erejéből a légmozgás - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csongrád-Csanád vármegyében erős lesz a légmozgás, de nem viharos.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) - írja a Köpönyeg.

Szegeden a 10 Celsius fokot is eléri a hőmérséklet a csütörtöki napon.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.