Hírzóna

Egyelőre napközben is marad a fagy közeli hőmérséklet

Egyelőre napközben is marad a fagy közeli hőmérséklet

2024. január 10., szerda
Egyelőre napközben is marad a fagy közeli hőmérséklet

Lesz napsütés, de alig lépjük át napközben is a 0 Celsius fokot.

 

 

Európa legnagyobb részének időjárását egy, a Brit-szigetek térségében elhelyezkedő anticiklon alakítja. Hatására derült, száraz, az átlagosnál hidegebb az idő, éjszaka nagy területen süllyed -10 fok alá a hőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárását is a fent említett magasnyomás alakítja, így marad a derült, száraz, hideg, téli idő, de csütörtökön észak felől egy érintő hidegfront miatt már megnövekszik a felhőzet.

Derült időre számíthatunk, éjszaka főként a déli és keleti területeken képződhet zúzmarás köd, amely csütörtökön fokozatosan feloszlik. 

A zavartalanul napos időt követően délután észak felől előbb magasszintű, később vastagabb felhők is érkeznek fölénk. Az északkeleti határnál késő este hószállingózás nem kizárt. A nyugati, északnyugati szelet csütörtökön több helyen élénk lökések kísérhetik.

Szegeden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 Celsius fok körül várható.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.