Hírzóna

A Magyar Szövetség elnökével találkozott a szlovák kormányfő

A Magyar Szövetség elnökével találkozott a szlovák kormányfő

2024. január 16., kedd
A Magyar Szövetség elnökével találkozott a szlovák kormányfő

Forró Krisztiánnal, a Magyar Szövetség elnökével tárgyalt Robert Fico szlovák miniszterelnök keddi budapesti útja előtt, ahol Orbán Viktor kormányfővel találkozik - közölte az MTI-vel az egységes felvidéki magyar párt hétfőn.

Fotó: TASR

 

A közlemény szerint a találkozón a helyi magyar közösséget és az általuk lakott régiókat érintő legfontosabb témákról esett szó.

Dél- és Kelet-Szlovákia problémáinak aktív és eredményes megoldása érdekében Robert Fico szlovák kormányfő ígéretet tett, hogy a közeljövőben kihelyezett kormányülést tart valamelyik déli járásban

- írták a közleményben.

Hozzátették: "a párbeszéd a jövő héten folytatódik", s a tervezett újabb találkozón a kormányfő mellett Martina Simkovicová kulturális miniszter és Horony Ákos kisebbségi kormánybiztos is részt vesz majd. A találkozón többek közt a Kisebbségi Kulturális Alap problémáját vitatják majd meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.