Hírzóna

A kormány célja a családok és a gyermekvállalás támogatása

A kormány célja a családok és a gyermekvállalás támogatása

2024. január 25., csütörtök
A kormány célja a családok és a gyermekvállalás támogatása

A kormány politikájának kiemelt területe a családok és a gyermekvállalás támogatása, és ahhoz az iskolák fejlesztése is kapcsolódik - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön.

Fotó: Liderina


 

Ezt a szándékot tükrözi az egyedülálló magyar családtámogatási rendszer, amelyet az elmúlt évek válságai: a pandémia, háború, energiaválság ellenére is sikerült megőrizni.

A pénzügyminiszter emlékeztetett: 2010 után a kormány egyik első intézkedése volt a tanári bérek rendezése. A jelenleg folyamatban levő bérfejlesztés pedig a valaha volt legnagyobb mértékű emelés, hiszen 2022 és 2026 között átlagosan 90 százalék feletti mértékben nőnek a pedagógusbérek.

Varga Mihály hangsúlyozta: miután a Magyarországnak járó uniós források egy részét hosszú várakozás után végre folyósították, a béremelés első, 32 százalékos része már a februári fizetésekben megjelenik. Februártól 140 ezer tanár és óvónő részesül nagyobb anyagi elismerésben - jelentette ki Varga Mihály.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.