Hírzóna

63 töltőállomás kerül az ORLEN Magyarország tulajdonába

 63 töltőállomás kerül az ORLEN Magyarország tulajdonába

2024. január 23., kedd
 63 töltőállomás kerül az ORLEN Magyarország tulajdonába

Januártól április végéig 63 töltőállomás kerül az ORLEN Magyarország tulajdonába, ezekkel együtt összesen 141 helyszínen lesznek elérhetők a vállalat kútjai a magyar piacon.

 


Az ütemterv szerint április végéig átlagosan hetente 4 új egységet nyit a vállalat. Az elsőként megnyitott Budaörsi úti töltőállomás mellett további 8 fővárosi kutat vesz át az ORLEN, ezzel a budapesti helyszínek száma 19-re nő. A fővároson túl olyan fontos vármegyeszékhelyekre is megérkezik idén a hálózat, mint Győr, Székesfehérvár, Kaposvár, és Szombathely.

Több nagyvárosban már eddig is voltak töltőállomásai a vállalatnak, de ettől az évtől Kecskeméten négy, Szegeden, Nyíregyházán és Debrecenben három-három, Miskolcon, Zalaegerszegen, Békéscsabán, Pécsett és Veszprémben pedig két-két ORLEN-kúton tankolhatnak majd az autósok. Emellett fontos turisztikai desztinációk vonzáskörzetében és autópályák mentén is terjeszkedik a hálózat.

A magyarországi bővítés az ORLEN regionális fejlesztési stratégiájához igazodik, amelynek részeként a vállalatcsoport a közelmúltban Ausztriában is piacra lépett, így hálózata már hét közép-európai országban van jelen

 - közölték.

A lengyel ORLEN 2022. december 1-jén lépett be a magyar üzemanyag-kiskereskedelmi piacra, miután megállapodást kötöttek a Mol csoporttal magyarországi és szlovákiai töltőállomások átvételéről.

Az ORLEN jelenleg 3439 töltőállomással rendelkezik, amelyek közül 1931 Lengyelországban működik, további 1508 pedig Németországban, a Cseh Köztársaságban, Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában és Litvániában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.