Hírzóna

Kiadós eső moshatja el Szegedet

Kiadós eső moshatja el Szegedet

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 13., szerda
Kiadós eső moshatja el Szegedet

Kiterjedt csapadékzóna képződött az ország felett, melyből szerdán országszerte jelentős mennyiségű eső várható. Csütörtökre csökken a csapadékhajlam.

 

 

 

Borult marad az ég, és több helyen párássá válik a levegő. Országszerte, több hullámban várható kiadós mennyiségű eső. Estétől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Döntően mérsékelt marad a légmozgás, a Tiszántúlon eleinte megélénkülhet a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, de az északi, északkeleti harmadban ennél hidegebb is lehet. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden még holnap is eshet, bár az idő sokkal elfogadhatóbb lesz, majd péntektől várható száraz, napsütéses idő.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.