Hírzóna

Továbbra is mozgalmas marad időjárásunk

Továbbra is mozgalmas marad időjárásunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 13., hétfő
Továbbra is mozgalmas marad időjárásunk

Továbbra is mozgalmas marad időjárásunk. Nyugat felől ismét nedvesebb, egyúttal enyhébb levegő érkezik fölénk, ezért újra felhős időre számíthatunk. Jelentős csapadék hétfő estig nem lesz, de szemerkélő eső már előfordulhat. A hőmérséklet a sokévi átlag körül, keddtől már afelett alakul.

 

Többnyire erősen felhős vagy borult időben lesz részünk, a nap első felében lehet több, illetve hosszabb felszakadozás. A nap nagy részében csak helyenként, estétől észak felől viszont már nagyobb területen fordulhat elő eső. A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél estétől megélénkül. A hőmérséklet kora délután 5, 13, késő este 3, 11 fok között várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia - írja a Köpönyeg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.