Hírzóna

Többórás napsütés várható néhol záporral

Többórás napsütés várható néhol záporral

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 15., szerda
Többórás napsütés várható néhol záporral

A hullámzó front éjszaka még jelentős esőt okoz a déli részeken, holnap már a megerősödő északnyugati szél fogja jelezni, hogy hátoldali helyzetbe kerülünk.

Északnyugat felől tovább csökken a felhőzet és a csapadékhajlam is. Reggel, délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben a felhőátvonulások mellett már többórás napsütés várható néhol záporral. A szél nagy területen északnyugatira fordul, megerősödik, több helyen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.