Hírzóna

Sok lesz a felhő, néhol havas eső is előfordulhat

Sok lesz a felhő, néhol havas eső is előfordulhat

Márton Andrea
2023. november 18., szombat
Sok lesz a felhő, néhol havas eső is előfordulhat

A keleti határvidéken továbbra is sok lesz a felhő, és ott gyenge eső, havas eső is előfordulhat. Másutt a többórás napsütést felhőátvonulások zavarják, és helyenként lehet vegyes halmazállapotú záporos csapadék. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon és a középső tájakon viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.