Hírzóna

Orbán Balázs: nem elfogadható, amit Brüsszelből kínálnak a magyaroknak

Orbán Balázs: nem elfogadható, amit Brüsszelből kínálnak a magyaroknak

Jelen pillanatban Magyarország az európai emberek hangja

2023. november 20., hétfő
Orbán Balázs: nem elfogadható, amit Brüsszelből kínálnak a magyaroknak

Amit Brüsszelből kínálnak a magyaroknak alapvetően téves helyzetértékeléseken alapszik, ezért nem elfogadható; ha ezeket követjük a migráció, a gyerekeink nevelésével, vagy a háborúval kapcsolatosan elfoglalt pozíciónk kérdésében, akkor pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk - mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hétfő reggel a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet

 

Utalva a miniszterelnöknek a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán elhangzott beszédére, Orbán Balázs elmondta: Magyarország nem egy "nemország". A magyar politika nem abból áll, hogy betartunk másoknak, azoknak az európaiaknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy mi is az Európai Unió részesei lehessünk.

Ez a két modell megélhet egymás mellett Európában, de

mi nyilvánvalóan annak örülnénk, ha minél több ország inkább büszke lenne a nemzeti szuverenitására, inkább családbarát kormányzást folytatna és a versenyképesség növelésére, a kapcsolatépítésre, nem pedig a blokkosodásra, szankciós politikára helyezné a jövőt.

A politikus szerint az európai parlamenti választásokon nagy esély mutatkozik arra, hogy ennek a modellnek a nemzetközi ismertsége erősödni fog a nyugat-európai társadalmakban. Ezt kutatások is alátámasztják, amelyek minden európai országban egy meghatározott módszertan szerinti méréseken alapulnak.

Hozzátette: a "nagy ügyekben", amelyek egyaránt foglalkoztatják a magyarokat és más európaiakat, a magyar kormány álláspontja - ami értelmezhető a magyar nemzeti álláspontként -, többségben van Európa más országaiban is. Hiszen ha megkérdezik az emberektől, hogy szeretnének-e háborúba keveredni Oroszországgal, egyértelműen nemet mondanak. Szeretnék-e, hogy Ukrajna és Oroszország békét kössön? Erre a legtöbb országban igen a válasz. Arra pedig, hogy szeretnének-e illegális migrációt a saját országukban, nemet mondanak - fejtette ki.

Jelen pillanatban Magyarország az európai emberek hangja.

Komoly nyomás alá került a magyar kormány, hogy mi is vegyünk részt a háborúban, majd súlyos mértékben hatottak a szankciós politika negatív következményei, mint az energiaárak elszabadulása és az infláció.

Olyan nehéz időszak volt, amit nem gondoltunk volna, de sikerült azokat a vállalásokat teljesíteni, amiket a miniszterelnöki programadó beszédben kitűztünk magunknak

Hozzátette: meg tudták védeni a nyugdíjakat, a családtámogatásokat, valamint azt hogy a magyar emberek fizessék a legalacsonyabb rezsit, és hogy aki dolgozni szeretne, annak legyen munkája.

Utalt az inflációra is, ami "elindult lefelé". Így jövőre vissza lehet építeni a "masszív növekedést", amihez az elmúlt időszakban hozzászoktunk - mondta Orbán Balázs.

Borítókép: Teknős Miklós/Magyar Nemzet

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.