Hírzóna

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket

Márton Andrea
2023. november 23., csütörtök
Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket
 

A felettünk lévő fátyolfelhőzet átmenetileg szűrheti a napsütést, majd délkeleti irányba levonul, és hazánk döntő részén kiderül az ég. Északkeleten viszont maradhatnak tartósabban felhős körzetek. A késő délutáni órákban észak, északnyugat felől újabb felhőtömbök is érkezhetnek. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati irányú szelet az ország északkeleti felén élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb maradhat az idő. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.