Hírzóna

Orbán Viktor Kirgizisztán elnökét fogadta munkalátogatáson

Orbán Viktor Kirgizisztán elnökét fogadta munkalátogatáson

2023. augusztus 20., vasárnap
Orbán Viktor Kirgizisztán elnökét fogadta munkalátogatáson

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap kétoldalú megbeszélést folytatott Szadir Zsaparov kirgiz elnökkel a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tárgyaláson a felek elégedetten nyugtázták, hogy az országaink közötti dinamikus politikai párbeszéd megalapozza és elősegíti átfogó együttműködésünk további erősítését, ami iránt Magyarország továbbra is elkötelezett.

Megállapították, hogy az utóbbi időszakban beigazolódtak a Kirgiz Köztársaság budapesti nagykövetségének megnyitásához, valamint a biskeki magyar nagykövetségen történő vízumkiadás megkezdéséhez fűzött remények. Ezek a lépések jelentős mértékben hozzájárulnak a népeink közötti kapcsolatok fejlődéséhez - hangzott el a magyar miniszterelnök és a kirgiz elnök találkozóján.

Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.