Hírzóna

A Homokhátságon fogták a legtöbb illegális bevándorlót szombaton

A Homokhátságon fogták a legtöbb illegális bevándorlót szombaton

2023. július 16., vasárnap
A Homokhátságon fogták a legtöbb illegális bevándorlót szombaton

Csongrád-Csanád vármegyében, 14 esetben összesen 387 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében, 1 esetben összesen 2, Csongrád-Csanád vármegyében, 15 esetben 330 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. – írja arendőrséghatárrendészeti összesítőjében. Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el és embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Mórahalom közigazgatási területén szombaton 6 óra 5 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy svéd állampolgárt, aki egy svéd honosságú személygépkocsival 9, magát török állampolgárnak valló személyt szállított.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.