Hírzóna

Megvan Ferenc pápa látogatásának pontos menetrendje

Megvan Ferenc pápa látogatásának pontos menetrendje

2023. április 25., kedd
Megvan Ferenc pápa látogatásának pontos menetrendje

Megérkezett az egyházfő látogatásának pontos menetrendje, melyben zártkörű és nyilvános események is helyet kaptak.

Ferenc pápa április 28-án pénteken 10 órakor érkezik a Liszt Ferenc Repülőtérre a tervek szerint. Ezt követi 11 órakor az ünnepélyes fogadtatás a Sándor-palotában, ahol a szentatya Novák Katalinnal is találkozni fog, később pedig Orbán Viktor miniszterelnökkel, ezt követően pedig az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostorban. Ezek nem nyilvános események.

Az első nyilvános esemény során a Szent István-bazilikánál találkozik a szentatya püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal.

Ezután másnap többek között a Papp László Sportarénába látogat majd Ferenc pápa, ahol magánlátogatás a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban, utána pedig szegényekkel és menekültekkel találkozik az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, majd a görögkatolikusokkal az Istenszülő oltalma-templomban.

Délután fél 5-től a Papp László Budapest Sportarénában a fiatalok találkozhatnak vele, erre a részvételt az egyházmegyék koordinálják a szabad helyek függvényében.

Ez másfél órát fog tartani, ezután a Jézus Társasága tagjaival magántalálkozón vesz részt.

Vasárnap a Kossuth téren tart szentmisét délelőtt fél 10-kor, délután pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karon találkozik az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. A szentatya hivatalso búcsúztatására fél 6-kor kerül sor a Liszt Ferenc Repülőtéren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.