Hírzóna

Vonaton gyilkolt meg több embert egy migráns Németországban

Vonaton gyilkolt meg több embert egy migráns Németországban

2023. január 25., szerda
Vonaton gyilkolt meg több embert egy migráns Németországban

A beszámolók szerint a Kiel és Hamburg között közlekedő regionális vonaton egy férfi rontott rá utasokra röviddel 15 óra előtt, amikor a szerelvény beérkezett brokstedti vasútállomására – számolt be róla az MTI.

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság rendőrségi adatokat ismertető jelentése szerint 

a két halálos áldozat mellett hárman súlyosan, négyen könnyebben megsebesültek. A feltételezett elkövető egy 20-30 év közötti férfi, aki ugyancsak megsebesült.

 Kórházba szállították, amint lehet, kihallgatják. Kilétéről nincsenek adatok - írta hírportálján az NDR.

Az Origo a Bild-re hivatkozva azt írta, hogy a támadó egy szír migráns volt, később azt írták, palesztin.  

Életkorát nem lehet megállapítani, mert személyazonossági okmánya, egy ideiglenes tartózkodási engedély véres lett - írta hírportálján a Bild, amelynek értesülését hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Más portálok biztonsági forrásokra hivatkozó hírügynökségi jelentéseket idézve azt írták, hogy a nyomozás első megállapításai szerint a férfi mentális betegségben szenvedhet, és nincs arra utaló adat, hogy valamilyen szélsőséges politikai vagy vallási irányzat követője lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.