Hírzóna

Újra szállít üzemanyagot a Mol a kis kutaknak

Újra szállít üzemanyagot a Mol a kis kutaknak

2022. december 20., kedd
Újra szállít üzemanyagot a Mol a kis kutaknak

Egyelőre az igényelt mennyiségnek a negyedét szállítja a Mol a múlt héten még ellátatlan kis hazai töltőállomásoknak, amelyek megkezdték piacaik apránkénti visszaszerzését. Már importálnak is – adta hírül a Világgazdaság.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a lapnak azt mondta, a MOL a hét elején kezdte újra a szállítást. A hétfőn indult szállításról a Mol pénteken tájékoztatta az érintetteket.

Reményei szerint január közepére visszaállhat a kiskutak korábbi üzletmenete.

A visszaszokást élénkíti, hogy az üzemanyagár-sapka december 6-án késő estétől elrendelt megszüntetésével újból megjelentek az árkülönbségek a hazai töltőállomásoknál, 

így ismét él az olcsóbban forgalmazó fehér kutak árelőnye.

tette hozzá.

A megkezdődött visszarendeződésről számolt be a VG-nek a nagyobb (színes) töltőállomás-láncokat tömörítő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára, Grád Ottó is. Szerinte a folyamatot segíti, hogy újraszerveződik a kis kutak behozatala is, mellesleg e kör eredeti ellátója eredetileg sem a Mol volt, hanem az importőrök.

Grád Ottó is reméli, hogy rövidesen visszaáll a hazaiüzemanyagpiac normál állapota, elsősorban persze a normál benzinről és gázolajról van szó, és csak utána a prémiumtermékekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.