Hírzóna

Kutatói ösztöndíjat nyert az SZTE Gyakorló Gimnázium diákja

Kutatói ösztöndíjat nyert az SZTE Gyakorló Gimnázium diákja

2022. november 22., kedd
Kutatói ösztöndíjat nyert az SZTE Gyakorló Gimnázium diákja

A SZTE Gyakorló Gimnázium11. évfolyamos diákja a Dél-Alföldön egyedüliként kapta meg a Mathias Corvinus Collegium kutatói ösztöndíját. Báló Dávid a következő 10 hónapban a mesterséges intelligencia szegedi munkaerőpiaci hatásait vizsgálja majd – adta hírül a Délmagyar.

A lap azt írja, a jelenlegi tanévben 25 középiskolás diák nyerhet felvételt a Mathias Corvinus Collegium ösztöndíj programjára. Ebben a kiemelkedő tanulmányi, sport, művészeti, közösségépítő és közéleti tevékenységet végző és példás szorgalommal rendelkező Kárpát-medencei fiatalokat támogatják egy önálló projektmunka elkészítésében.

Az Ösztöndíjprogram egyik fő célkitűzése, hogy a pályázó diákokat felkészítse az egyetemi éveikre, a későbbi tudományos életben való részvételre.

Idén a dél-alföldi régióból egyedüliként a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 11. évfolyamos diákja nyerte el ezt a lehetőséget. Báló Dávid ennek köszönhetően a mesterséges intelligencia szegedi munkaerőpiaci hatásait vizsgálja majd a következő 10 hónapban, amiért havi 30 ezer forintot kap.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.