Hírzóna

Több hektáron égett a gabona a megyében

Több hektáron égett a gabona a megyében

2022. június 20., hétfő
Több hektáron égett a gabona a megyében

Kübekháza külterületén mintegy húsz hektáron leégett a lábon álló gabona.

Több hektáron gyulladt ki a gabona az Alföldön Csongrád-Csanád megyében és Jász-Nagykun-Szolnok hétfőn – írja az MTI. Délután Csongrád-Csanád megyében újabb helyszínen keletkezett tűz. Kübekháza külterületén mintegy húsz hektáron leégett a lábon álló gabona. A tűzoltók körülhatárolták a lángokat, munkájukat erőgépek is segítik, amelyekkel körbetárcsázzák a területet.

Martfű külterületén 15 hektáron égett a lábon álló gabona és öt hektáron a tarló. Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűz betört a közeli zártkertekbe is; egy 10 négyzetméteres melléképületet teljes egészében elpusztítottak a lángok, illetve felrobbant egy gázpalack is. Senki nem sérült meg. A tűzoltók megfékezték a lángokat - közölte a referens.

Szintén több hektáron ég a lábon álló gabona és a tarló Makó-Rákos külterületén. A lángok veszélyeztetik a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy közeli szarvasmarhatelepet.

A 4-es, kiemelt fokozatú tűz oltásában mintegy harminc tűzoltó és több erőgép is részt vesz. Utóbbiakkal igyekeznek körültárcsázni a területet, de a munkát nehezíti a föltámadó szél – közölte Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

(MTI)
Borítókép: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.