Hírzóna

Három hétig kérhetjük az Szja-bevallás tervezetek postázását

Három hétig kérhetjük az Szja-bevallás tervezetek postázását

2022. február 23., szerda
Három hétig kérhetjük az Szja-bevallás tervezetek postázását

A KAÜ-igazolvánnyal (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) nem rendelkező állampolgárok még további három hétig, akár SMS-ben is kérhetik a NAV-tól, hogy postázzák ki az Szja-bevallásuk tervezetét.

Ehhez nem kell mást tenni, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig – írja a NAV közleményében.

A NAV idén is automatikusan elkészíti azoknak az szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Aki KAÜ-azonosítóval rendelkezik, az március az eSZJA Portálon tekintheti meg a tervezetet. Akinek nincs ilyen azonosítója és nem is szeretne, az a következőképpen kérheti a saját tervezete postázását:

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJA(szóköz)adóazonosítójel(szóköz)év-hónap-nap,
  • az eSZJA-oldalon elérhetőwebűrlappal,
  • levélben,
  • aBEVTERVKformanyomtatványon,
  • telefonon, a 1819-es hívószámon vagy az előzetes regisztrációhoz kötött ÜCC-vonalon,
  • személyesen, az ügyfélszolgálatokon.

A tervezetet április 20-ig mindenki megkapja postani úton, aki március 16-ig kikéri. Az eddigi évekhez hasonlóan pedig május 20-ig mindenki rendelkezhet az adója 1%-áról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.