Hírzóna

Ötven ház, amely versenyben van a világ legszebb téglaépülete címért

Ötven ház, amely versenyben van a világ legszebb téglaépülete címért

2021. november 4., csütörtök
Ötven ház, amely versenyben van a világ legszebb téglaépülete címért

A Wienerberger által életre hívott elismerés az idei kiírásával rekordot döntött: 53 országból összesen 789 projekt érkezett. Ilyen nagyszámú nevezésre korábban soha nem volt példa. A döntőben ezúttal európai dominancia alakult ki, 34 épület köthető az európai kontinens építészeihez, míg 12 ázsiai alkotás és 4 latin-amerikai jelölés versenyezhet a legszebb címért.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is öt kategóriába – „Mintha otthon lennél”, „Együtt élni”, „Megosztott terek”, „Közös munka” és „Eredeti ötletek” – sorolták be az épületeket. Minden szekcióban hirdetnek majd győztest, amelyek közül 2022 júniusában Bécsben a nagydíjast is kiválasztják. 

A hazai építészet korábban már eredményesen szerepelt a Brick Awardon. A második, 2006-os kiíráson ugyanis Cságoly Ferenc és Keller Ferenc munkája, a pécsi Barbakán tér 5-6. alatt álló lakó- és irodaépület nyerte el a zsűri fődíját. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.