Hírzóna

,,Végre!" - megvan az 5 és fél millió beoltott, holnaptól nem kell maszk!

,,Végre!" - megvan az 5 és fél millió beoltott, holnaptól nem kell maszk!

2021. július 2., péntek
,,Végre!" - megvan az 5 és fél millió beoltott, holnaptól nem kell maszk!

A hírt a kormány és Dömötör Csaba parlamenti államtitkár jelentette be közösségi oldalán.

Elérkezett a pillanat, amire talán már sokan váltak: ma délutánra elértük az öt és félmilliomodik beoltottat. Ezért holnaptól

az egészségügyi és a szociális intézmények kivételével mindenütt megszűnik a kötelező maszkviselés.

Ezen felül, a szerdai Magyar Közlönyben megjelenteknek és a kormány tájékoztatásának megfelelően:

  • Szombattól márvédettségi igazolvány nélkül isbe lehet menni a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.
  • Megszűnnek az üzletekre vonatkozó eddigi korlátozások, a távolságtartási szabály és már nem lesz négyzetméter alapú létszámkorlát.
  • A családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.
  • Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.
  • Az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

A hírt Dömötör Csaba parlamenti államtitkár is megosztotta Facebook-oldalán, aki röviden annyit írt hozzá: ,,VÉGRE!"

A kormány továbbra is felhívja a be nem oltottak figyelmét, hogy a vírus továbbra is jelen van Európában és Magyarországon is, a betegség ellen pedig továbbra is a védőoltás a legjobb védelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.