Hírzóna

Az egészséges böjtölésre hívja fel a figyelmet a dietetikus

Az egészséges böjtölésre hívja fel a figyelmet a dietetikus

2020. február 23., vasárnap
Az egészséges böjtölésre hívja fel a figyelmet a dietetikus

Az egészséges böjtölés fontosságára hívta fel a figyelmet Koszta Ágnes dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap, a jövő szerdán kezdődő, a húsvétot megelőző negyvennapos böjtre utalva.

Mint mondta, a húsvét előtti nagyböjt alatt a hús elhagyásának lehetnek kedvező hatásai, mert az állati eredetű zsírok fogyasztásának visszafogása segíti a koleszterinszint csökkenését, a zöldségek fogyasztása pedig növeli a rostbevitelt, ami szintén egészséges. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy figyelni kell a kimaradó tápanyagok pótlására. Hal, tojás és tejtermékek fogyasztásával nagyrészt pótolhatók az ásványi anyagok, aminosavak, de a vasbevitel alacsony lesz a vörös húsok hiánya miatt. Az egészséges böjttel kapcsolatban a dietetikus kiemelte, hogy az ételek mennyiségét lehet csökkenteni, de a folyadékok bevitelét inkább növelni kell. Nem javasolt a böjt a betegeknek, a gyerekeknek, a kismamáknak, de a radikális diéták, divatos fogyókúrák még az egészséges emberek számára is veszélyesek lehetnek - tette hozzá. MTI

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.