Hírzóna

Évek óta bántalmazta élettársát egy vásárhelyi agresszor

Évek óta bántalmazta élettársát egy vásárhelyi agresszor

2019. október 3., csütörtök
Évek óta bántalmazta élettársát egy vásárhelyi agresszor

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a hódmezővásárhelyi férfinak, aki éveken keresztül bántalmazta, zaklatta élettársát, amit a bíróság által elrendelt távoltartás alatt is tovább folytatott - közölte a megyei vádhatóság.

A gyanú szerint a férfi 2015 nyara óta az élettársával közösen használt ingatlanban, ittas állapotban havi rendszerességgel bántalmazta élettársát, illetőleg törte össze a bútorokat, vagy más használati tárgyakat. Több alkalommal előfordult az is, hogy a gyanúsított egy baltát vágott a szekrénybe, valamint okozott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket a nőnek.

A sértett 2019 nyarán, mivel már nem bírta tovább elviselni a rendszeres vitákat és bántalmazásokat, megszakította az élettársi kapcsolatot és elköltözött véglegesen a férfitól. A gyanúsított ezt követően sem hagyott fel a zaklatásokkal, bántalmazásokkal, amelyekre a közös gyermekekkel való kapcsolattartások szolgáltattak lehetőséget. Az egyik ilyen alkalommal, augusztus 27-én erőszakkal, a sértett akarata ellenére bement a volt élettárs lakásába, ahol lefejelte, valamint szidalmazta a nőt, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki.

A rendőrség szeptember 3-án gyanúsítottként hallgatta ki a férfit könnyű testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt, illetőleg a nyomozási bíró távoltartást rendelt vele szemben, amely szerint köteles volt magát legalább 200 méter távolságra távol tartani a sértett lakóhelyétől, továbbá köteles lett volna tartózkodni attól, hogy a sértettel közvetve, vagy közvetlenül kapcsolatba lépjen.

A gyanúsított mindezeket figyelmen kívül hagyva szeptember 23-án éjfél körüli időben ittas állapotban megjelent a sértett lakásánál, oda bement, illetőleg felszólítás ellenére sem volt hajlandó onnan eltávozni, megvalósítva így a magánlaksértés bűntettét is.

A többszörösen büntetett előéletű, cselekményei egy részét végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt elkövető gyanúsítottal szemben a járási ügyészség a bűnismétlés veszélye, valamint a távoltartás magatartási szabályainak súlyos megszegése miatt indítványozta a letartóztatás elrendelését. A férfi ugyanis a fentieken túlmenően a távoltartás ideje alatt legalább hat alkalommal kereste fel a sértettet annak lakásában, több esetben ittas állapotban és csak a telefonon értesített rendőrség kiérkezésére volt hajlandó eltávozni.

A járási ügyészség indítványának tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog döntést hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.