Hírzóna

Letartóztatják az elfogott öt szegedi drogdílert

Letartóztatják az elfogott öt szegedi drogdílert

2019. június 3., hétfő
Letartóztatják az elfogott öt szegedi drogdílert

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak az öt férfinak a letartóztatását, akiket bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette megalapozott gyanúja miatt pénteken vett őrizetbe a rendőrség - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, az ügyészi álláspont szerint a férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy tavaly és idén Szegeden bűnszervezetben terjesztettek kokaint, amfetamint és marihuánát. A gyanú szerint a csoportot egy negyvenkilenc éves, szegedi férfi 2018 júliusa előtt szervezte meg, majd irányította. A kábítószert a szervezet másik két tagja szerezte be, majd mind az öt férfi részt vett az értékesítésben. A vevőkört a csoport folyamatosan bővítette, napi rendszerességgel árultak kokaint, amfetamint és marihuánát. A vevők részére a kábítószert raktározták, pontosan kimérték, csomagolták, majd átadták. A kábítószer-kereskedelemből szerzett bevételt ingatlanokba, gépjárművekbe, használati cikkekbe fektették. A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett - 5-25 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - bűncselekménnyel gyanúsított terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, és feltételezhető, hogy az eljárás meghiúsítására, magakadályozására törekednének. A végzés egy gyanúsított esetében véglegessé vált, négyen fellebbezést jelentettek be.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.