Hírzóna

Felújítják a szegedi Nemzetiségek Házát

Felújítják a szegedi Nemzetiségek Házát

2018. július 5., csütörtök
Felújítják a szegedi Nemzetiségek Házát

A hét nemzetiségi szervezet székhelyéül szolgáló, közösségi házként is funkcionáló Osztróvszky utcai épület 37 millió forint európai uniós forrásból és csaknem 32 milliós önkormányzati önerőből újul meg - írja a Délmagyar.

A lapnaka Szegedi Nemzetiségi Önkormányzatok Társulásának elnöke, Kosztopulosz Andreász azt mondta, hogy az idén 20 éves Nemzetiségek Háza jelenleg 7 nemzetiségi önkormányzatnak ad otthont. Ez az épület azonban nem csupán adminisztratív központként működik, a nemzeti kulturális egyesületeknek is helyet biztosít, továbbá közösségi házként funkcionál. Hozzátette, a csaknem 100 éves épület energetikai korszerűsítése igencsak időszerű, hiszen télen hiába fűtöttek, a rossz nyílászárók és a szigetelés hiánya miatt 20 Celsius-foknál sosem volt melegebb a házban. További részletek

ITT

olvashatók.

(Fotó: szeged.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.