Gazdaság

Lantos Csaba: a legfontosabb, hogy továbbra is biztosítjuk a rezsicsökkentett árakat

Lantos Csaba: a legfontosabb, hogy továbbra is biztosítjuk a rezsicsökkentett árakat

2023. október 11., szerda
Lantos Csaba: a legfontosabb, hogy továbbra is biztosítjuk a rezsicsökkentett árakat

Lantos Csaba rámutatott: a villamosenergia-hálózat korszerűsítését a növekvő lakossági és ipari igények mellett a megújuló energiaforrások lendületes térnyerése is indokolja. A kormány országszerte 160 milliárd forinttal támogat kapacitásbővítő, üzembiztonságot javító beruházásokat az átviteli rendszerirányítónál és az elosztóknál - írja az MTI.

Az energiaárak alakulása minden európai országban központi kérdéssé vált Lantos Csaba meglátásában.

A kormány feladata az, hogy ebben az összetett és bonyolult helyzetben megtalálja a Magyarország számára legjobb válaszokat az energetika területén is. Nem okozunk meglepetést, a kormány kitart eddigi politikája mellett, továbbra is támogatjuk a gazdaság fejlődését, a munkahelyteremtést és a családokat. Az energiapolitika is ezt a célt szolgálja

hangsúlyozta az energiaügyi miniszter.

Lantos Csaba felidézte, hogy kidolgoztak egy tízéves, több ezermilliárd forintos energiaszuverenitási programot.

Úgy látjuk, hogy a függetlenség - az áramellátást tekintve - az atomenergia és a megújuló energiaforrások kettősére építve megvalósítható

mondta.

"A legfontosabb, hogy továbbra is biztosítjuk a lakosság számára a rezsicsökkentett árakat. Európában ma is Magyarországon a legolcsóbb a családok számára a földgáz és a villanyáram. A magas energiaárak elleni védekezéshez nemcsak a lakosságnak, hanem az önkormányzatoknak, az intézményeknek és vállalkozásoknak is segítséget nyújtottunk"

- jelentette ki a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.