Gazdaság

GFM: a kormány letöri az inflációt, így augusztustól újra nőnek a reálbérek

GFM: a kormány letöri az inflációt, így augusztustól újra nőnek a reálbérek

2023. augusztus 17., csütörtök
GFM: a kormány letöri az inflációt, így augusztustól újra nőnek a reálbérek

A kormány számára az infláció elleni sikeres küzdelem kulcskérdés.

Az elhúzódó háború és az elhibázott szankciók miatt megugró infláció következtében 2022 szeptemberétől napjainkig reálbér-csökkenés valósult meg, amelyre hosszú évek óta nem volt példa - ismerte el a GFM.

Gyorsan reagált a kormány a szankciós inflációból eredő problémákra, a meghozott inflációellenes intézkedéseknek és a bérek nagyarányú növekedésének köszönhetően augusztustól újra reálbér-növekedés valósulhat meg Magyarországon és minden esély megvan arra, hogy éves szinten ne csökkenjen, hanem emelkedjen a bérek vásárlóértéke.

Korszakos eredmény, hogy az elmúlt 10 évben folyamatosan, azaz minden egyes évben nőtt a fizetések vásárlóereje, így 2010-hez képest a tavalyi év végére összességében több mint 70 százalékkal volt magasabb a keresetek reálértéke - mutatott rá a GFM.

1 millióval nőtt 2010-hez képest a foglalkoztatottak száma, közel 4,8 millióan dolgoznak Magyarországon a legfrissebb adatok szerint. Soha nem volt ilyen kevés a regisztrált álláskeresők száma.

A kormány legfőbb célja változatlan, a családok védelme érdekében a munkahelyek megtartása mellett hosszú távon is biztosítani kell a reálbérek növekedését - erősítette meg a GFM.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.