Gazdaság

Nem terveznek távoktatásra átállni az egyházmegyei iskolák

Nem terveznek távoktatásra átállni az egyházmegyei iskolák

2022. augusztus 15., hétfő
Nem terveznek távoktatásra átállni az egyházmegyei iskolák

A megemelkedett rezsiárak miatt több állami fenntartású iskola is azt fontolgatja, hogy távoktatásra áll át - azonban nem mindenhol és nem mindenki gondolja így.

Nemrégiben az ELTE Természettudományi Karán röppent fel először az aggodalom Budapesten, hogy a megemelkedett rezsiárak miatt novembertől márciusig távoktatást kell elrendelnie a Dékáni Karnak. Nagy Erzsébet, aPedagógusok Demokratikus Szervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja azt mondta: a lépés „sajnosnem volt váratlan”, és nemcsak a pedagógusok, hanem a szülők is attól tartanak, hogyugyanez más intézményekben is bekövetkezhet.

Mint akkor mondta, ennek oka az, hogy az oktatási intézményekben a költségvetési keretek annyira fixek, hogy ilyen mértékű rezsiár-emelkedést nem tudnak elviselni.

Lapunk megkereste a Szegeden található egyházi fenntartású köznevelési intézményeket. A Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóságnak egy óvodája található Szegeden és egy iskolája Hódmezővásárhelyen. A Főhatóság azt nyilatkozta: nem terveznek átállni távoktatásra. Ugyanakkor hozzátették: meglátják majd, attól függ, milyen rezsiárakkal kell szembenézniük.

Kerestük továbbá a Dugonics András Piarista Gimnáziumot, valamint a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott Karolinát is - utóbbi holnapra ígért választ lapunknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.