Gazdaság

66 hallgatót támogat a tavaszi szemeszterben a gazdaságtudományi kar

66 hallgatót támogat a tavaszi szemeszterben a gazdaságtudományi kar

2020. március 2., hétfő
66 hallgatót támogat a tavaszi szemeszterben a gazdaságtudományi kar

A 16. ösztöndíjátadó ünnepséget rendezték meg a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar főépületében február legvégén. A 2019/2020-as tanév második szemeszterében 66 tehetséges hallgató tanulmányait támogatják részleges vagy teljes tandíjmérsékléssel.

Az SZTE Gazdaságtudományi Karon a tehetséggondozás régóta az oktatás középpontjában áll, amit a 2012-ben alapított saját ösztöndíjrendszer is alátámaszt. Kari- és vállalati ösztöndíjakra egyaránt pályázhatnak a leendő közgazdászok, ami azt jelenti, hogy a képzésük tandíját részben vagy teljes mértékben elengedi a kar egy vagy több félévre. A pályázatokat bíráló bizottság a 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterében 66 kimagasló tanulmányi eredményt elért hallgató számára ítélt ösztöndíjat. Közülük hatan nemzetközi hallgatók, akik az angol nyelvű Business Administration and Management alapképzésen folytatják tanulmányaikat. Az átadóünnepségen 46 ösztöndíjas hallgató vehette át oklevelét Dr. Kovács Pétertől, az SZTE GTK dékánjától, Prof. Dr. Gellén Klárától, az SZTE oktatási rektorhelyettesétől, valamint a Contitech Rubber Industrial Kft. és a Coop Szeged Zrt. képviselőitől. Az ösztöndíjprogram sikerét jól bizonyítja, hogy már több mint 30 partner vesz részt benne, amelynek köszönhetően 1500-nál is több oklevelet vehettek át a hallgatók az évek során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.