Gazdaság

Nincs gazdája a hanyag munkának a szegedi lámpás körforgalomnál

Nincs gazdája a hanyag munkának a szegedi lámpás körforgalomnál

2018. június 4., hétfő
Nincs gazdája a hanyag munkának a szegedi lámpás körforgalomnál

A Kossuth Lajos sugárút Izabella hídhoz vezető lámpás körforgalmát ismét javítják, ami sok szegedinek okoz bosszúságot. Megkérdeztük a városfejlesztéssel foglalkozó Szeged Pólus Nonprofit Kft.-t, hogy mire számíthatunk.

Az aktuális javítási munkálatok a mai naptól, péntekig, azaz június 8-ig tartanak az ígéretek szerint, ami alatt a jelzőlámpák nem működnek, és az egyébként többsávos gócpontot egysávos körforgalom lesz ezen időszak alatt. A hatalmas autóforgalmat lebonyolító kereszteződésben így kisebb-nagyobb dugókra számíthatunk, ami nem enyhén környezetszennyező és türelemgyilkos.

Miért kell megint ez a javítás?

A válasz elsőre egyszerű. Azért mert meghibásodtak a körforgalom aszfaltba épített LED-es lámpái, de tovább gondolva felvetődik a kérdés, hogy hogyan hibásodhat meg, egy tavaly telepített új rendszer. Bár a jelzőlámpás körforgalom, az útburkolatba épített futófényei már 8 éve működik, de nem a várt módon. Azokat többször, már az átadás évében is javítani kellett, majd a tavalyi évben a megbízott alvállalkozó egy új rendszert telepített, amitől azt várták, hogy jobban fog működni. Ám a csere sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis ami a hibát okozta a régiben, azaz, hogy szinte állandóan beázott, az most is jelentkezett.

Nem tudják, hogy ki végezhetett hibás munkát.

A városfejlesztési cég, amitől a lámpás körforgalom ötlete származik, egy kivitelezőt, az ASZE Konzurciumot bízta meg a körforgalom LED-es lámpáinak telepítésével, akik pedig egy alvállalkozónak adták ki a munkát, ahogy az általában lennie szokott. A kivitelező most egy újabb alvállalkozó bevonásával próbálja meg a kisebb beázási pontokat megszüntetni.

„Az ASZE Konzorciumnak az A-Híd Zrt. a vezetője, de ők is több alvállalkozót vontak be. Nem tudjuk, hogy pontosan melyik alvállalkozó lehet a ludas” – mondta Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. igazgatója.

Csanádi Zoltán még azt is megemlítette, hogy a beázási problémák megszüntetése után évente legalább egy alkalommal karbantartásokra még szükség lehet, hiszen az izzók még így is tönkre mehetnek, de reményeik szerint rendszerszintű probléma a mostani javítás után már nem fog bekövetkezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.