Gazdaság

Minőségügyi és Fenntarthatósági Világfórumot tartanak Budapesten

Minőségügyi és Fenntarthatósági Világfórumot tartanak Budapesten

2015. február 28., szombat
Minőségügyi és Fenntarthatósági Világfórumot tartanak Budapesten

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) - az UNESCO partnere és az ENSZ nem hivatalos minőségügyi tanácsadó szervezete - Budapesten rendezi meg a Minőségügyi és Fenntarthatósági Világfórumot október 26-27-én - közölték a szervezők.

Molnár Pál

, a Nemzetközi Minőségügyi Akadémia közelmúltban megválasztott elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a budapesti helyszín választásával a világszervezet elismerte a magyar minőségügyi szervezetek tevékenységét, a hazai minőségfejlesztés és innováció eredményeit. Hozzátette: a rendezvény kiváló lehetőség lesz a hazai vállalatoknak, intézményeknek a nemzetközi bemutatkozásra. A rendezvényre eddig több mint 60 országból jelezték részvételi szándékukat. A világfórum plenáris ülésén vezető nemzetközi cégek magas beosztású képviselői tartanak előadást és vitatják meg minőségstratégiájukat. A tervezett szekcióüléseken a minőségfejlesztés, a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás, a globális versenyképesség kerül elsősorban napirendre, az ágazatok közül az egészségügy, a gépjárműipar és az agrárium szerepel hangsúlyosan. A rendezvény zárásaként a résztvevők egyes csoportjai több magyarországi vállalathoz is ellátogatnak majd. Molnár Pál szerint a világfórum jelentős mértékben hozzájárul az IAQ célkitűzésének megvalósításához, a minőségközpontú kultúra és gondolkodásmód széleskörű elterjesztéséhez, a versenyképesség és életminőség javításához. A minőségfejlesztés globális kérdésének megvitatására szolgáló világkongresszust, illetve világfórumot háromévenként más-más helyszínen rendezik meg, a legutóbbit Tokióban tartották. A Nemzetközi Minőségügyi Akadémiát - amelynek összesen maximálisan 100 választott akadémikus tagja lehet - az Amerikai és Európai Minőségügyi Szervezet, valamint Ázsia képviseletében a Japán Mérnökök és Tudósok Szervezete hozta létre 1966-ban. Jelenleg 38 országból 97 választott aktív tagja van, akik jelentős többsége tervezi a személyes közreműködést az ez évi világfórumon - tájékoztatott az IAQ elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.