Gazdaság

Okosabbá válik a dokumentumkezelés a jövőben a Xerox szerint

Okosabbá válik a dokumentumkezelés a jövőben a Xerox szerint

2015. január 22., csütörtök
Okosabbá válik a dokumentumkezelés a jövőben a Xerox szerint

Egyre okosabbá válik a dokumentumkezelés világszerte, az iparág a várakozások szerint közel három százalékkal növekszik a következő három évben - ismertette a Xerox a nyomtatóipari trendeket és az Infocenter felmérésének adatait csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A legnagyobb bővülés az amerikai cég szerint az irodai szegmensben várható, elsősorban a felhő- és mobilnyomtatási megoldások, illetve a menedzselt nyomtatási szolgáltatások térnyerésének köszönhetően. A mobileszközről való nyomtatás hozzásegíti a cégeket üzleti folyamataik meggyorsításához az irodán kívüli munkavégzés biztosításával, a menedzselt nyomtatási szolgáltatásokkal pedig a vállalatok költséghatékonyabban, versenyképesebben menedzselhetik a dokumentumkezeléssel járó feladataikat. A Xerox előrejelzése szerint az egyfunkciós irodai berendezéseket fokozatosan kiszorítják a nyomtatásra, szkennelésre és faxolásra alkalmas multifunkciós készülékek. Bár látványos a színes nyomtatók előretörése, nem csökken a jövőben sem a kereslet a fekete-fehér berendezések iránt a cég trendelemzése szerint, mivel az irodai feladatokra továbbra is inkább mono készülékeket használnak. A prognózis alapján 2018-ban a dokumentumkezelési feladatokat ellátó berendezések kétharmada még mindig fekete-fehér lesz. A cég várakozásai szerint nem változik a formátumok népszerűségi rangsora sem, az A4-es berendezések előnyben maradnak az A3-mal szemben. Ez részben az A4-es dokumentumok nagyobb elterjedtségének és az ezeket előállító készülékek kedvező fenntartási, üzemeltetési költségeinek tulajdonítható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.