Gazdaság

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia Molnár Pált választotta elnökévé

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia Molnár Pált választotta elnökévé

2014. október 25., szombat
A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia Molnár Pált választotta elnökévé

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) Molnár Pált, az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottságának elnökét választotta elnökévé a 2015-2017 választási periódusra Japánban, Nagoyában. A szervezet kommunikációs alelnöke Takács János lett - tájékoztatta az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság az MTI-t szombaton.

Az IAQ az UNESCO partnere és az ENSZ nem hivatalos minőségügyi tanácsadó szervezete. A közlemény szerint Tokióban, az október 20-21-én tartott Minőségügyi Világkongresszus után végleges határozat született arról is, hogy az IAQ Minőségügyi Világfórumát 2015. október 26-27-én Budapesten rendezik meg. A Nemzetközi Minőségügyi Szervezetet - amelynek összesen maximálisan 100 választott akadémikus tagja lehet - az amerikai, a Japán Nemzeti Szervezet által képviselt ázsiai és az Európai Minőségügyi Szervezet hozta létre 1966-ban. Az EOQ fő törekvése a minőségközpontú gondolkodásmód széleskörű elterjesztése a versenyképesség és életminőség folyamatos javítása érdekében. Az EOQ tudatosítani kívánja a társadalom és a gazdaság szereplőiben, hogy a minőség meghatározó tényező a gazdasági sikerességhez és a versenyképesség növeléséhez vezető úton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.