Gazdaság

Diákokat tanít takarékosodásra a Henkel

Diákokat tanít takarékosodásra a Henkel

2014. június 8., vasárnap
Diákokat tanít takarékosodásra a Henkel

Idén is felkeresik az iskolákat a Henkel "nagykövetei", hogy felhívják a diákok figyelmét arra, hogyan lehet takarékoskodni a vízzel vagy az árammal.

Az elmúlt évben több mint hétszáz magyar kisiskolást ért el a vegyipari cég "Fenntarthatósági Nagykövet" programja, amely a környezettudatosságra kívánta a diákok figyelmét felhívni. A Henkel Magyarország MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a "nagykövetek" Magyarországon a főváros iskolái mellett a vegyipari cég körösladányi és környei telephelyei közelében lévő általános iskolákba is ellátogatnak. A diákok megtanulhatják például, hogyan takarékoskodhatnak a vízzel és az energiával a fürdőszobában vagy a mosás során. A mosószerek és a háztartási tisztítószerek környezetterhelésének ugyanis akár 70 százaléka a felhasználáshoz kötődik. A Henkel globális vállalatként a Fenntarthatósági Nagykövet programot világszerte működteti: 2012 júliusa óta 2000 önkéntes munkatársa, "nagykövete" segítségével 32 országban mintegy 17 ezer diák ismerkedhetett a környezettudatos szemlélettel. Közel három évtizedes magyarországi működése óta a Henkel Magyarország árbevétele tavaly először haladta meg a 100 milliárd forintot: a 2009-es 84 milliárd forintról 2013-ban 112 milliárd forintot ért el. A Henkel az elmúlt 5 évben több mint 22 milliárd forintot ruházott be Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.