Gazdaság

Több energetikai felújítás kaphat támogatást 2014-2020 között

Több energetikai felújítás kaphat támogatást 2014-2020 között

2014. március 8., szombat
Több energetikai felújítás kaphat támogatást 2014-2020 között

A lakóépületek felújításának finanszírozására a szén-dioxid-kvótabevételek mellett az Európai Unió 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó pénzügyi terve is lehetőséget biztosít, a tervek szerint a következő időszakban az eddigi gyakorlattól eltérően a lakáscélú beruházások tágabb köre válik támogathatóvá - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI megkeresésére.

A tárca tájékoztatása szerint az idén meghirdetendő pályázatok részleteit azután dolgozzák majd ki, miután az Európai Bizottság elfogadta a 2014-2020-as időszak fejlesztési irányvonalait tartalmazó partnerségi megállapodást, majd az egyes operatív programokat. A támogatások a lakások külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréjére, az épületek nyári hővédelmének javítására, a homlokzatok és födémek hőszigetelésére, épületgépészeti felújításra, elektromos korszerűsítésre és a megújuló energiafelhasználás növelésére lesznek felhasználhatók - írta válaszában a fejlesztési minisztérium. Az NFM emlékeztetett: a lakóépületek energiahatékonyságának fejlesztése érdekében az elmúlt négy évben a kormány csaknem 50 milliárd forint támogatást fizetett ki, ezzel több mint 220 ezer család valósított meg energetikai beruházásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.