Gazdaság

Versenyben az állásokért a magyar informatikusok

Versenyben az állásokért a magyar informatikusok

2013. május 18., szombat
Versenyben az állásokért a magyar informatikusok

Nagy a verseny az informatikai állásokért Magyarországon - állapítja meg Morgan Stanley magyarországi IT szakemberek körében a munkaerő-piaci helyzetükről és társadalmi megbecsültségükről alkotott véleményük felmérésére végzett tanulmánya.

A "Morgan Stanley IT Expert Survey" felmérés rácáfol arra az általánosan elterjedt nézetre, hogy informatikus végzettséggel a zsebben az IT szakemberek kitüntetett helyzetben vannak a munkaerőpiacon, hiszen a megkérdezetteknek csupán egyharmada szerint engedhetik meg maguknak, hogy válogassanak, ha munkahelyről van szó. Az informatikai szakmákban szoros verseny alakult ki Magyarországon a munkaerőpiacon: szinte minden megkérdezett egyetértett azzal, hogy folyamatosan fejlesztenie kell a tudását, ha versenyben akar maradni - mutat rá a tanulmány. A Morgan Stanley tanulmánya megállapítja, hogy az informatikusok hajlamosak szabadidejüket is munkavégzésre áldozni: 86 százalékuk ezt természetesnek tekinti, 49 százalékuk pedig határozottan állítja, hogy erre szükség van. Leginkább a 40 év felettiekre jellemző, hogy szabadidejüket is munkavégzésre fordítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.