Gazdaság

Csökkent tavaly a babakötvények száma

Csökkent tavaly a babakötvények száma

2013. február 8., péntek
Csökkent tavaly a babakötvények száma

Mindössze 200 Start-számlát vittek át a bankoktól a szülők és hozzátartozók az államkincstárhoz azóta, hogy tavaly októbertől már csak ott lehet ilyen számlát nyitni, az év utolsó hónapjaiban pedig lecsökkent a Start-számlanyitások volumene - írta pénteki összeállításában a Világgazdaság.

A lap felidézte: megnyílt a lehetőség arra, hogy a 2006 előtt született gyerekeknek is nyissanak ilyen számlát, de ezzel is csak 600-an éltek, és a 120 ezres éves befizetési limit eltörlése sem hozta lázba a megtakarítókat. A lap a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva azt közölte: 2011-ben több mint 41 ezer Start-számlát nyitottak, 2012-ben alig 36 ezret. A befizetett összeg is csökkent, tavaly előtt csaknem 2 milliárd forintot utaltak át ilyen számlákra, tavaly már csak 1,8 milliárdot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.