Gazdaság

Tulajdonosok lehetnek a munkavállalók

Tulajdonosok lehetnek a munkavállalók

2012. július 31., kedd
Tulajdonosok lehetnek a munkavállalók

Kedvezményesen vásárolhatnak állami részt a munkavállalók azon nem stratégiai cégeknél, ahol az állam a kisebbségi tulajdonos; az erről szóló szakértői koncepciót őszre készíti el a Munkástanácsok Országos Szövetsége, miután javaslatát pozitívan fogadta a kormányfő - írja a keddi Magyar Nemzet.

A cikk ismerteti, hogy politikai támogatást kapott a szövetség régen szorgalmazott, kedvezményes munkavállalói résztulajdonlásra vonatkozó javaslata, amikor a keresztény-konzervatív konföderációval és a Liga szakszervezetekkel egyeztetett

Orbán Viktor

.

Palkovics Imre,

a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a napilapnak elmondta, hogy a találkozón a kormányfő pozitívan fogadta elképzelésüket, így a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től nemsokára megtudják, melyek azok a nem stratégiai jelentőségű kisebbségi állami tulajdonrészek, amelyek megvásárlására a munkavállalók lehetőséget kaphatnának. Tulajdonosként a munkavállalók beleláthatnának és beleszólhatnának a cég működésébe, így a profitszerzésen kívül más, például foglalkoztatottsági szempontok is megjelenhetnének a döntésekben. Tulajdonosként további osztalékban, azaz több jövedelemben is részesülhetnének a munkavállalók. A kedvezményes munkavállalói résztulajdonosi program felújított változatát legkésőbb őszig elkészítik, amelyet a nemzetgazdasági tárca foglalkoztatáspolitikai államtitkárságának nyújtanak majd be. Palkovics Imre reményét fejezte ki, hogy kedvezményes résztulajdonlás hosszú távon más állami vállalatokra is kiterjeszthető lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.