Gazdaság

Önkormányzati pályázat az utántpótlás-nevelés támogatására

Önkormányzati pályázat az utántpótlás-nevelés támogatására

2012. május 11., péntek
Önkormányzati pályázat az utántpótlás-nevelés támogatására

A szegedi önkormányzat pályázatot hirdet Utánpótlás-nevelés támogatása címmel, benyújtásának határideje május 29.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a 2012. évi Sportcélú támogatási keret Utánpótlás-nevelés támogatása címmel.

A pályázat célja:

azon sportegyesületek támogatása, amelyeknek elsődleges célja az utánpótlás korú sportolók nevelése. A kérelmek elbírálása során előnyt élveznek azok az egyesületek, amelyek valamelyik pontnak eleget tesznek az alábbi elvárások közül: 1. Az utánpótlásból kinövő sportolója számára saját egyesületen belül biztosítja a lehetőséget ahhoz, hogy a felnőtt korcsoportba fellépve folytathatja a versenyzést. 2. Együttműködési megállapodást köt más szegedi sportegyesülettel, amely vállalja, hogy befogadja és versenyezteti a felnőtt korcsoportot elérő sportolóját. 3. Rendelkezik bázisiskolával és együttműködésüket részletes, kétoldalú megállapodás rögzíti. 4. Széles tömegekkel foglalkozik és versenyeredményei a korosztályos országos versenyeken kimagaslóak (1-3. hely). A pályázat keretösszege:

7,3 millió forint

Pályázhatnak:

kizárólag szegedi székhelyű sportegyesületek (szakosztályi bontásban), sportvállalkozások. Csak adószámmal és bankszámlával rendelkező szervezetek pályázhatnak.

Nem pályázhatnak:

intézmények, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, politikai szervezetek, magánszemélyek, továbbá olyan szervezetek, amelyek a pályázat kiírását megelőző öt évben saját vagy párttal közös jelöltet állítottak országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson. Látvány-csapatsportágakat képviselő sportszervezetek az Utánpótlás-nevelés támogatására nem pályázhatnak. A tárgyévben a Sportcélú támogatási keretre egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, amelyben egy cél, egy konkrét program támogatását kérheti. Több cél együttes megnevezése a pályázatból való kizárással járhat. Az igényelhető összeg a megvalósítani kívánt cél bekerülésének legfeljebb 35 %-a lehet. Pályázni kizárólag az Ifjúsági és Sportbizottság által jóváhagyott,

„Sportcélú támogatási keret pályázat - 2012 - Utánpótlás-nevelés támogatása” adatlapon lehet.

Az adatlap, valamint a pályázati feltételeket részletesen leíró koncepció és szabályzat, valamint a szükséges nyilatkozatok letölthetők az internetről: a

www.szegedvaros.hu

címről (Pályázatok).

A pályázat kötelező mellékletei:

(a pályázattal együtt kell benyújtani): - a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról vagy hiányáról szóló nyilatkozat, - valamennyi pályázó esetében a sportegyesület és valamelyik oktatási intézmény között működő kapcsolatot az együttműködési megállapodás másolatával szükséges igazolni. - a szakági szövetség igazolását is mellékelni kell, mely igazolás tartalmazza, hogy a pályázó eleget tesz-e az illetékes szakszövetség utánpótlás csapataira vonatkozó előírásoknak. - az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikke szerinti de minimis támogatásokra vonatkozó nyilatkozat. A pályázatot egy példányban Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Oktatási, Kulturális és Sportirodájának címezve (6720 Szeged, Széchenyi tér 11.) kell benyújtani, „Sportcélú támogatási keret pályázat 2012 - Utánpótlás-nevelés támogatása” megjelöléssel.

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. május 29.

(amennyiben postán adják fel, a postára adás dátuma a mérvadó). A pályázat elbírálásáról és annak eredményéről a pályázók írásos értesítést kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.