Gazdaság

Körülbelül 15 milliárd eurós lehet az IMF-csomag

Körülbelül 15 milliárd eurós lehet az IMF-csomag

2012. május 31., csütörtök
Körülbelül 15 milliárd eurós lehet az IMF-csomag

Varga Mihály szerint "nincs túlságosan messze" a magyar kormány várakozásaitól az a piaci elemzői vélemény, miszerint Magyarország egy 2-3 évre szóló, 15 milliárd eurós csomagról köthet megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Az IMF-tárgyalásokat felügyelő tárca nélküli miniszter az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt erről csütörtökön.

Varga Mihály

ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a csomag nagyságáról és időtartamáról még nincs hivatalos kormányálláspont, hiszen a tárgyalások nem kezdődtek el. Ennek kapcsán elmondta: jelenleg nehéz megmondani, milyen ütemben zajlanak majd a tárgyalások, és "nemcsak az a lényeg, hogy legyen megállapodás, hanem ez egy jó megállapodás legyen". A politikus hangsúlyozta, hogy a nyár folyamán elkezdődhetnek a tárgyalások, de "ma nagyon nehéz megmondani, hogy mikor".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.