Gazdaság

Félmilliárd eurónyi vagyont koboztak el Szerbiában

Félmilliárd eurónyi vagyont koboztak el Szerbiában

2012. március 19., hétfő
Félmilliárd eurónyi vagyont koboztak el Szerbiában

Hamarosan a világ élvonalához fog tartozni Szerbia a törvénytelenül szerzett és elkobzott vagyon összértékét illetően - közölte a szerb igazságügyi minisztérium államtitkára.

Slobodan Homen

a Press című belgrádi újság hétfőn megjelent interjújában azt mondta, hogy hamarosan "félmilliárd euró lesz az értéke a Szerbiában elkobzott vagyonnak". Kijelentette, hogy Szerbiában három év óta alkalmazzák a törvénytelenül szerzett vagyon elkobzásáról szóló törvényt. Az eddig lefoglalt vagyon összértéke 350 millió eurónak felel meg, "de ez az összeg hamarosan jelentősen növekedni fog, mert számos vizsgálat van folyamatban" - idézte a Press az államtitkárt. "A bűncselekményekből származó vagyon lefoglalásáról szóló törvény rendkívül alkalmas és hatékony törvényes megoldásnak bizonyult. Több mint 150 nagy értékű lakás, ház, szálloda, étterem, üzlethelyiség, vállalati tulajdon, készpénz, gépjármű és művészi alkotások kerültek zár alá, de az igazi fogások még csak ezután következnek. Ha az ideiglenesen lefoglalt vagyonnal kapcsolatosan jogerős bírósági döntések születnek, és folytatódnak a vagyonelkobzások, akkor a félmilliárd eurós összeget is el fogja érni a zár alá került vagyon összértéke, és e tekintetben Szerbia a világ élvonalába kerül" - nyilatkozta Slobodan Homen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.