Gazdaság

Azonnali dinnyeellenőrzést rendelt el a VM

Azonnali dinnyeellenőrzést rendelt el a VM

2011. július 4., hétfő
Azonnali dinnyeellenőrzést rendelt el a VM

Az induló dinnyeszezonra tekintettel kiemelt ellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - közölte a tárca hétfőn.

A Megyei Kormányhivatalok Növény-és Talajvédelmi Igazgatóságának szakemberei által végzett vizsgálat a közlemény szerint elsősorban a nyomon követhetőség biztosítására és a származási ország hiteles feltüntetésének ellenőrzésére terjed ki. A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a forgalmazókra, különösen az utak melletti kereskedők ellenőrzésére. Emellett a hatóság az azonnal szembetűnő romlottságra, túlérettségre, szennyezettségre utaló nyomok és az előírásoknak nem megfelelő jelölés esetén is fellép. A miniszter elsősorban azért rendelte el az átfogó és alapos vizsgálatot, hogy lehetőleg mindenki hazai, jó minőségű dinnyét vásárolhasson - közölte a tárca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.