Gazdaság

A kkv-k negyede számít versenyhelyzete javulására az idén

A kkv-k negyede számít versenyhelyzete javulására az idén

2011. május 24., kedd
A kkv-k negyede számít versenyhelyzete javulására az idén

A kis- és középvállalkozások (kkv) negyede számít versenyhelyzetének javulására, a többség pedig változatlan versenypozícióval számol a következő egy évre - közölte legutóbbi kkv kutatásának eredményeit a K&H Bank kedden.

A 2011 első negyedévében megkérdezett vállalatvezetők többsége, 58 százaléka stagnáló saját versenypozíciót vár az idén a tavaly ilyenkor jellemző 52 százalékos arányhoz képest, míg versenyhelyzetének romlására a kkv-k 14 százaléka számít. A közepes méretű vállalkozásoknál valamivel pozitívabb a kép, közülük minden harmadik cég javuló versenypozícióra számít. A felmérésben részt vevő hazai vállalkozások leginkább a belföldi kisvállalatokat és a multinacionális cégeket tartják versenytársnak. Jóval kisebb mértékben veszélyeztetik működésüket a távol-keleti, illetve az unió országainak vállalkozásai, miközben csupán minden tizedik kkv tekinti konkurenciának a kelet-európai cégeket. Az ipari és szolgáltató cégek elsősorban a többi belföldi céget tekintik versenytársnak, a kereskedelmi szektorban pedig a hazai és a multinacionális cégeket egyforma arányban jelölték meg konkurenciának a cégvezetők. A távol-keleti cégek elsősorban a budapesti és Pest megyei cégek számára jelentenek versenyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.