Gazdaság

Egyesült az FHB az Allianzcal

Egyesült az FHB az Allianzcal

2011. február 5., szombat
Egyesült az FHB az Allianzcal

Egyesül az FHB bankcsoportba tartozó két kereskedelmi bank, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. és az Allianz Bank Zrt., miután a felügyelet jóváhagyta a tranzakciót; a beolvadás a tervek szerint 2011. március 31-én zárul - közölte az FHB Jelzálogbank Nyrt. - a tőzsde honlapján pénteken.

Mindkét társaság az FHB Jelzálogbank Nyrt. irányítása alatt áll, miután az Allianz Bank 2010. szeptember 30-án az FHB bankcsoport tulajdonába került. A beolvadás elhatározásakor az egyesülés révén létrejövő, jogutód FHB Kereskedelmi Bank Zrt. i mérlegfőösszegét 332,155 milliárd forintban, saját tőkéjét 42,142 milliárd forintban határozták meg, 2010. szeptember 30-i fordulónapra. Ugyanezen a fordulónapon az Allianz Bank Zrt. mérlegfőösszege 83,921 milliárd forint, saját tőkéje 13,723 milliárd forint volt. (Forrás:

Világgazdaság Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.