Gazdaság

Dömpingárak jöhetnek a sertéspiacon

Dömpingárak jöhetnek a sertéspiacon

2011. február 12., szombat
Dömpingárak jöhetnek a sertéspiacon

A sertéstartók az olcsó német hús dömpingjétől tartanak azután, hogy az országos főállatorvos visszavonta a dioxinrendeletet - írja az mr1.hu.

A dömpingárak egyértelműen a német dioxinbotrány következményei – mondja a Sertésszövetség elnöke. A németországi termelők a botrány, és az ezzel összefüggő készlet-felhalmozódás hatására jelentősen, akár 80 forintot is csökkentettek kilónkénti áraikon. Ez pedig komolyan veszélyezteti a hazai piaci szereplőket – mondta a Magyar Rádiónak

Sákán Antal

elnök. Szerinte ezért is kellett volna a behozatalt korlátozó dioxinrendeletet az eredeti időpontig, azaz február 28-ig érvényben tartani. A hazai szövetség önálló márkát építene a hazai sertés köré, ugyanis egyre kevesebb sertéshúst eszünk. Míg a 70-es években tízmilliós volt a hazai disznóállomány, ez mostanra kevesebb, mint a harmadára, hárommillió darabra csökkent. (Forrás:

mr1.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.