Gazdaság

Végrehajtók kopogtattak a diákhitel-adósoknál

Végrehajtók kopogtattak a diákhitel-adósoknál

2011. január 13., csütörtök
Végrehajtók kopogtattak a diákhitel-adósoknál

Fél évig vár a Diákhitel Központ, és aki nem törleszt, annak az ügyét átadja az adóhatóságnak, és megkezdődik a behajtási eljárás. Sokan azt állítják, semmiféle értesítést nem kaptak, egyszer csak megjelent náluk a végrehajtó.

Aki több mint fél évig nem fizet, azzal a hitelközpont szerződést bont, és elkezdődik a behajtási eljárás. A Magyar Hírlap szerint sok egykori hallgató zúgolódik az internetes fórumokon és blogokon a diákhitel visszafizetésének feltételei miatt, és amiatt hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül kopogtattak náluk a behajtók

Imre Zita

, a Diákhitel Központ Zrt. kommunikációs vezetője szerint azonban ez kizárt, hiszen szigorúan ellenőrzött szerződésbontási procedúra előzi meg az ügynek az adóhatósághoz irányítását. Nem beszélve arról, hogy a központ havonta küld tájékoztató levelet a hitelfelvevőnek az általa megadott értesítési címre, ha nem fizeti ki az esedékes törlesztőrészletet. Hangsúlyozta, hogy a kétszázezer főt meghaladó hiteligénylő mindössze két-három százaléka nem fizeti rendszeresen a kölcsönt, mégis jellemzően az ő felháborodásuktól hangos a sajtó. (Forrás:

hirado.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.