Gazdaság

Felbomolhat az euróövezet?

Felbomolhat az euróövezet?

2010. december 4., szombat
Felbomolhat az euróövezet?

Lapértesülés szerint Angela Merkel német kancellár azzal fenyegetőzött, hogy Németország - az euróövezet legnagyobb gazdasága - akár ki is léphet a valutaunióból, ha a pénzügyi fegyelem szigorítására vonatkozó javaslatokat nem sikerül elfogadtatni - írja az InfoRádió.

Most hangzott el először olyan kijelentés német politikus részéről, amely felvetette ennek lehetőségét. A londoni elemzői és befektetői közösség eddig sem zárta ki ezt a forgatókönyvet, és nem tekinti valószínűtlennek az euróövezet teljes felbomlását sem. A The Guardian - a legnagyobb baloldali brit napilap - szombati értesülése szerint Angela Merkel kifakadása még az október végi brüsszeli EU-csúcson hangzott el. Merkel a találkozó munkavacsoráján a brit lap forrásai szerint vitába keveredett Jeórjiosz Papandereu görög miniszterelnökkel az euró pénzügyi szabályozásának megerősítését célzó német javaslatokról, amelyek között szerepelt az előírások be nem tartása miatt külső segítségre szoruló tagállamok uniós szavazati jogainak felfüggesztése is. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.